تعداد هشدار دهنده ای از خودروهای نظامی آمریکا به دستان طالبان افتاده اند
به گزارش وبلاگ توسعه زندگی، براساس گزارش ها، ارتش ملی افغانستان که از سوی آمریکا تجهیز شده است، در بحبوحه خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از این کشور و پیش بینی فروپاشی قریب الوقوع دولت کابل و انحلال گردان های سربازان، ادوات نظامی و تسلیحاتش را در سطحی هشدار دهنده تسلیم طالبان نموده است.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پایگاه خبری اوریکس (Oryx) که متمرکز بر درگیری هاست و مورد اعتماد رسانه های عظیم آمریکایی از جمله مجله فوربس است در یک تحقیقات اطلاعاتی جامع از تجهیزات نیروهای امنیتی افغانستان برآورد می نماید که طالبان در هفته های اخیر به حدود 715 خودروی هاموی و دیگر خودروهای سبک به اضافه ده ها خودروی زرهی و سیستم های توپخانه ای سنگین دسترسی پیدا نموده است.
پایگاه اوریکس گزارش می دهد که دو تا از تانک های ارتش ملی افغانستان، ده ها سیستم موتوری و سلاح های ضد هواپیما، که تعدادی از آنها از جنگ جماهیر شوروی سابق- افغانستان در دهه 1980 میلادی به جامانده اند، 17 خمپاره انداز دی-30، 122 میلی متر، 141 کامیون نویستار اینترنشنال آمریکایی، 21 خودروی زرهی مقاوم و محافظت شده در برابر مین و کمین، بلدوزر، بیل مکانیکی و دیگر تجهیزات جزو تجهیزاتی است که به دست طالبان افتاده است.
همراه این گزارش، فیلم ها و تصاویر زیادی از نیروهای امنیتی افغان در حال تسلیم تسلیحات و تجهیزات به طالبان وجود دارد که در رسانه های اجتماعی هم منتشر شده اند.
در بعضی از این فیلم ها، شبه نظامیان طالبان در حالی که سلطه خود را بر این خودروهای مصادره ای به نمایش گذاشته اند، دیده می شوند.
آمریکا وقت و هزینه زیادی برای تجهیز نیروی پلیس و ارتش ملی افغانستان صرف نموده، بیش از 25 هزار خودروی هاموی به افغانستان ارسال نموده و هزاران خودرو و قطعات مربوط به تجهیزات نظامی برای دولت کابل تامین نموده است.
مجله فوربس هشدار می دهد که اگر طالبان بتواند منبع سوختی برای این خودروها پیدا کند، ممکن است از این تجهیزات مصادره شده برای ایجاد یک نیروی جنگی عظیم استفاده کند.
توافق صلح فوریه 2020 میان آمریکا و طالبان شامل دولت کابل نمی باشد و آتش بس مختصری که میان کابل و طالبان وجود داشت به سرعت شکسته شده و باعث خشونت های گسترده از جمله موج بمب گذاری های انتحاری، حملات طالبان در سراسر ولایت های افغانستان، حملات با استفاده از تک تیرانداز و بزن در رو علیه نیرهای پلیس و ارتش افغانستان شد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز آدینه نسبت به اوضاع افغانستان ابراز نگرانی کرد و نسبت به تمرکز داعش در شمال افغانستان هشدار داد.
چین هم که یک مرز مشترک 76 کیلومتری با افغانستان دارد، نگرانی خود را نسبت به اوضاع در افغانستان ابراز نموده است. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین هشدار داد که خروج عجولانه آمریکا از افغانستان ضربه ای جدی به فرایند صلح در این کشور جنگ زده می زند و تاثیرات منفی بر ثبات منطقه ای خواهد گذاشت.، ایسنا
منبع: ایران آنلاین