آب درمانی در استخر چگونه است؟
به گزارش وبلاگ توسعه زندگی، آب درمانی در استخر یکی از روش هایی است که از نیاکان دور ما به ارث رسیده است. در این روش درمانی نه تنها فرآیند بهبود با سرعت بیشتری شروع می گردد، بلکه بیمار از محاسن تناسب اندام نیز بهره مند خواهد شد.
وبلاگ توسعه زندگی | سرویس ورزش - محبوبیت آب درمانی در استخر به عنوان مکمل و جایگزین درمان هایی که در سطج خشکی انجام می شوند همچنان در حال رشد است. این روش درمانی برای بچه ها و بزرگسالان، در تمام سنین و تمام سطوح آمادگی جسمانی، مناسب است. خواص تشکیل دهنده آب برای افرادی جذاب است که به دنبال درمانی هستند که هم بدن را درمان کند و هم همزمان دوره های زمانی توانبخشی، سطوح آمادگی جسمانی یا کاهش سطح کلی استرس را بهبود بخشد.
آب درمانی نوعی درمان فیزیکی است که در استخر یا دیگر محیط های آبی و تحت نظر یک متخصص مراقبت از سلامت آموزش دیده انجام می گردد. آب درمانی همچنین نام های دیگری از قبیل درمان وابسته به آب، توانبخشی آبی، استخر درمانی، تمرین آبی درمانی یا هیدروتراپی دارد.
اهداف معمول برنامه آب درمانی به قرار زیر هستند:
- بهبود انعطاف پذیری
- بهبود تعادل و هماهنگی
- تقویت قدرت عضلانی و پایداری
- افزایش ظرفیت ایروبیک
- تقویت خود به وسیله راه رفتن و تحرک
- کاهش و برطرف استرس و ارتقای آرامش
آب درمانی در استخر با ورزش آبی یا تناسب اندام متفاوت است، زیرا آب درمانی یک تخصص پزشکی و توانبخشی است که احتیاجمند حضور و هدایت یک متخصص آموزش دیده است. بسیاری از ارائه دهندگان بیمه، آب درمانی را به دلیل سرشت شخصی درمانی آن، پوشش می دهند. در ورزش های آبی نظارت یک متخصص آموزش دیده ضرورتی ندارد. همچنین، بیمه این ورزش ها را پوشش نمی دهد و معمولاً به صورت گروهی انجام می شوند. گروه ها نیز شامل چند نفر که در سطوح مختلف آمادگی جسمانی هستند، می شوند.
تاریخ آب درمانی
هزاران سال است که آب درمانی در نقاط مختلف دنیا انجام می گردد. برای مثال به نمونه های زیر توجه کنید:
- یونانیان و رومیان باستان در چشمه های آب گرم حمام می کردند تا جریان خون و را بهبود بخشیده و آرامش خود را ارتقاء دهند.
- بقراط حمام کردن در چشمه آب گرم را به عنوان روشی برای درمان بیماری پیشنهاد می کرد.
- راهب های سویس برای استفاده از آب های گرم برای درمان بیماری یا افراد معلول در جامعه زبان، زد بودند.
- گفته می گردد که چشمه های آب گرم ژاپنی دارای تأثیرات درمانی هستند. این تأثیرات شامل درمان درد مزمن، درمان مسائل پوستی، درمان اختلالات مربوط پریود خانم ها و تسکین یبوست می گردد.
- پزشکان آلمانی به شدت معتقد بودند که آب درمانی در استخر برای معالجه امراض مربوط به بچه ها تأثیرات شگفتی دارد. در دهه های 1960 و 1970، سپری کردن مراحل نهایی زایمان در استخر آب در سراسر آلمان از محبوبیت خاصی برخوردار بود.
محاسن آب درمانی
روش های مختلفی وجود دارند که خواص طبیعی آب را به یک محیط درمانی ایده آل برای بیمار تبدیل می نمایند.
- آب گرم یک محیط آرامش بخش و تسکین دهنده را برای درد مفاصل و ماهیچه ها فراهم می نماید.
- وسکوزیته یا مقاومت طبیعی آب می تواند برای تقویت ماهیچه ها و بالا بردن پیشرفت توانبخشی مورد استفاده قرار گیرد.
- در آب درمانی در استخر، خاصیت شناوری اجازه شناور شدن و کاهش تأثیرات نیروی گرانش روی مفاصل و ماهیچه های آسیب دیده یا دردآور را می دهد.
- فشار هیدرواستاتیک مشتری را حمایت نموده و باثبات می نماید، و به افرادی که ضعف تعادل دارند یاری می نماید تا بدون ترس از افتادن، ورزش انجام دهند. همچنین این امر موجب کاهش درد و بهبود عودت بیماری های قلبی عروقی می گردد.
- انتشار امواج و اغتشاش به درمانگر اجازه می دهد تا به آرامی در جریان انجام تمرینات دلخواه به مشتری یاری کند.
- ماهیچه های تنفسی مجبور به کار کردن سخت تر در آب هستند. همین امر موجب تقویت طبیعی این ماهیچه ها می گردد و پس از خاتمه جلسه مزایای بلند مدت فراوانی برای مشتری به دنبال دارند.
- در مقایسه با دیگر اشکال درمان فیزیکی، آب درمانی در استخر موجب نرخ انطباق بیشتر و احساس درد کمتر در جریان فرآیند معالجه می گردد. فرصت های کاهش درد حدأکثری را که مشتری تجربه می نماید باید جدی گرفت، چون با درد کمتر مشتری می تواند از کیفیت بالاتر زندگی لذت ببرد.
یکی دیگر از مزایای آب درمانی این است که پاسخ گویی آن معمولاً قبل از درمان های روی خشکی آغاز می گردد. در خصوص ورزشکارانی که می خواهند به رقابت برگردند و یا متخصصانی که می خواهند در اسرع وقت آثار جراحی را از بین ببرند، برنامه آب درمانی یک انتخاب طبیعی به حساب می آید.
آب درمانی برای چه شرایطی مفید است؟
آب درمانی در استخر می تواند برای مشتریانی که از شرایط زیر رنج می برند، مفید واقع گردد:
- آرتروز
- بهبود جراحی آرتروسکپی
- اوتیسم
- اختلالات تعادل
- آماس کیسه های مفصلی
- فلج مغزی
- درد مزمن
- افسردگی
- درد مفصل ایدوپاتی
- بهبود جراحی بازسازی مفصلی
- بهبود جراحی جایگزینی مفصل
- کمر درد کمتر
- آرتروز
- آسیب های ارتوپدیک
- بیماری پارکینسون
- تصلب بافتی
- آرتروز رماتیسمی
- اسکولیوز
- استرس
- آسیب ستون فقرات
- پیچ خوردگی و کشیدگی عضله
- سکته
- تاندونیت
- آسیب مغزی جراحتی
افراد در تمام سنین، از قبیل: بچه ها دارای احتیاج های خاص و سالخوردگان، می توانند از محاسن آب درمانی در استخر لذت ببرند. یک درمانگر آموزش دیده می تواند جلسه ای را ترتیب دهد که تمام محدودیت های مربوط به سن را برای ایجاد تجربه یک درمان مثبت مد نظر قرار دهد.
تمرین های استخر درمانی برای تناسب اندام فیزیکی
وقتی که هدف از آب درمانی در استخر ارتقای تناسب اندام فیزیکی است، پس هر جلسه را می توان به چهار بخش تقسیم کرد:
- گرم کردن
فرد درمان را با تمرین های کم مقاومتی که برای اندام های بالا تنه و پایین تنه طراحی شده اند، آغاز می نماید. این ها معمولاً شامل حرکات کششی می گردد. پس از آن نیز یک پیاده روی کوتاه یا دو آرام بر روی یک تردمیل در زیر آب انجام می گردد.
- تمرینات تناسب اندام و حرکات قدرتی
پس از گرم شدن فرد معمولاً حرکات قلبی عروقی از قبیل: دویدن یا فعالیت های چند سطحی را انجام می دهد. فعالیت های قدرتی از قبیل: پلید متریک را نیز می توان در این مرحله از آب درمانی در استخر گنجاند.
- تمرینات محوری
پس از حرکات مربوط به تناسب اندام و حرکات قدرتی، فرد به مدت 20 تا 30 دقیقه حرکاتی مانند چمباتمه زدن، چرخاندن بازو، پرس شانه و دیگر تمرینات محوری را انجام می دهد.
- آماده شدن برای خاتمه تمرینات
استفاده از استخر درمانی همراه با شلنگ هایی که جریان آب را با فشار به سمت بدن روانه می نماید، یک تجربه ماساژ بافتی عمیق را برای شما فراهم می آورد. این کار از ایجاد اسید لاکتیک بر روی ماهیچه ها جلوگیری خواهد نمود.
آیا آب درمانی برای شما یا یکی از اعضای خانواده شما مفید بوده است؟ چه ورزش هایی را برای تمرین در آب می شناسید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ توسعه زندگی به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com