شناسایی آلودگی ها با سامانه پایش پیوسته هوا
به گزارش وبلاگ توسعه زندگی، سامانه پایش پیوسته هوای ایران ساخت، آشکارسازی سریع و با تاخیر ذره های آلاینده را انجام می دهد و میزان آن را میزان گیری می کند.
به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ توسعه زندگی به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، الناز احمدی مدیرعامل شرکت نوین طیف پرتو گستر از امکان اندازه گیری پیوسته و پایش آلودگی هوا به ذرات رادیو اکتیو گفت و ادامه داد:علاوه بر آن اندازه گامای موجود در محیط نیز از طریق سیستم پایش پیوسته هوا قابل اندازه گیری است.
آشکار سازی سریع مواد رادیواکتیو مصنوعی
در سیستم پایش پیوسته هوا، آشکارسازی سریع و تاخیری ذرات رادیو اکتیو شامل رادیونوکلیدهای مصنوعی ساطع کننده بتا و آلفا انجام می شود. نمایش پایش بر خط اکتیویته حجمی رادیونوکلوئیدهای مصنوعی ساطع کننده آلفا و بتا در هوا، همچنین اکتیویته حجمی رادن و تورن و اندازه گامای موجود در هوا به همراه ذخیره سازی اطلاعات نیز از سایر قابلیت های سیستم پایش پیوسته هواست.
آشکارسازی سریع مواد رادیواکتیو مصنوعی، شناسایی و پایش همزمان و پیوسته رادیونوکلوئیدهای مصنوعی در هوا، اندازه گیری گاز رادون، تورون و اندازه گامای موجود در هوا، جمع آوری طیف گاما از فیلتر مصرف شده پس از طیف سنجی آلفا بخشی از توانمندی های این سامانه ایران ساخت است.
همچنین امکان دسترسی به طیف های ذخیره شده در سیستم، امکان کنترل از راه دور و ارسال به پایگاه مرکزی از طریق بسترهای مخابراتی، کارایی در پایش پیوسته محیط های مشکوک به وجود مواد رادیواکتیو، مرزهای کشور، محیط زیست و بسیاری مکان های دیگر از جمله قابلیت های دستگاه پایش پیوسته هوا به شمار می رود.
در صورتی که آلودگی های غیرعادی در هوا شناسایی نشود، در بلندمدت این آلودگی ها بر سلامت جامعه تاثیر منفی گذاشته و بیماری های خاصی را شایع می کند.
اطراف کشور ایران خطرات زیادی وجود دارد که یک سامانه جوی معمولی نیز می تواند این خطرات را به داخل کشور منتقل کند به همین علت پایش ذرات هوا از اهمیت بالایی برخوردار و در اولویت قرار گرفته است.
حذف هزینه های کلان ارزی
این فعال فناور، با اشاره به این که دستگاه پایش پیوسته هوا یک پنجم نمونه خارجی قیمت دارد، توضیح داد: حدود 10 فرصت شغلی نیز به واسطه تولید دستگاه پایش پیوسته هوا، ایجاد شده است. دستگاه پیوسته پایش هوا یک محصول راهبردی است که در نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرا ن ساخت به نمایش درآمد.
نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرا ن ساخت 23 آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران افتتاح شد و تا 26 آذرماه سال جاری به صورت حضوری میزبان شرکت کنندگان بود و در طول سال به صورت مجازی ادامه خواهد داشت.
تولیدکنندگان، بیش از 9هزار محصول فناورانه در حوزه خدمات، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت را در قالب این رویداد ارائه می دهند که جزئیات این محصولات و شرکت ها در وب سایت نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت به نشانی https://iranlabexpo.ir قابل مشاهده است.
در این برنامه حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را براساس سطح بندی تجهیزات در نمایشگاه پرداخت می کند.
منبع: خبرگزاری فارس